Astrid van der Zouwen, viool, zang
Astrid speelt al vanaf haar achtste viool en zingt sinds enige jaren. Indien noodzakelijk speelt ze ook gitaar, tamboerijn en pannendeksel. Zij heeft de MBvO dans en de kaderopleiding Internationale dans gedaan en geeft les aan recreatiegroep Duga.
Astrid verzorgt ook workshops voor feesten en bedrijfsuitjes: DansWerkt!

Astrid gaat vanaf eind april 2018 een jaar fietsen in Zuid-Amerika. Voor wie het leuk vindt om haar te volgen: https://findpenguins.com/astridfietst. Het doet haar deugd dat er 2 mensen nodig zijn om haar te vervangen. Het enige zorgelijke is, is dat die twee vervangers wel héél erg goed zijn. Gelukkig had zij Turquasi van te voren omgekocht met appeltaart en mag ze in 2019 weer mee spelen en zingen.

Aisha Harmsen, accordeon
Aisha groeide thuis op met volksdansmuziek en speelt vanaf haar 9e knopaccordeon, met een duidelijke voorliefde voor volksmuziek uit Oost-Europa. Behalve bij Turquasi speelt ze ook in BalkanLab en in het orkest van Folklor Dansemble Amersfoort. Naast muziek maken werkt ze als optometrist, volgt opleidingen op het gebied van alternatieve geneeswijzen en woont op een mooi plekje in Arnhem.

Monique Hermans, gitaar, tambura, zang
In het dagelijks leven is Monique logopedist, maar in hart en nieren is ze volksdanser en -muzikant. Volksdans en volksmuziek zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze speelt gitaar vanaf haar 11e jaar en is op haar 13e begonnen met volksdansen. Monique heeft onder andere gespeeld in de orkesten Lótka, ABB (Alsjemaar Bulgaars Band) en heeft met verschillende formaties dansgroepen begeleid op buitenlandse reizen. Tegenwoordig danst ze bij Dospovo in Utrecht.

Saskia Reinders, contrabas, zang
Saskia begon op haar 12e met volksdansen bij Ralda in Raalte. Op haar 24e is ze celloles gaan nemen en ze heeft een aantal jaren gespeeld in verschillende volksmuziekorkesten. In 1997 kocht Saskia in Hongarije haar contrabas. In 1998 behaalde ze het diploma dansdocent Internationale Volksdans en vanaf die tijd gaf ze les bij verschillende volksdansgroepen. Sinds 2000 is Saskia dansdocent bij Debka in Zwolle en danst ze recreatief bij Chaverim in Deventer. In het dagelijks leven is zij docent Engels.

Simon Willig, slagwerk
Op zijn 16e maakte Simon voorzichtig kennis met de volksdans, maar het duurde daarna nog 5 jaar eer hij serieus ging dansen bij danshuis Terpsichoré in Amsterdam. Een aantal jaren daarna is hij begonnen met het bespelen van slagwerk. Zijn voorkeur gaat uit naar muziek uit de Balkan, Griekenland en Turkije. In het dagelijks leven is Simon automatiseerder, werkzaam bij het VU medisch centrum in Amsterdam.

Tjalling Smittenberg, klarinetten en saxofoons
© 2013, Aisha Harmsen